Open Nav

Vlhovec červenohřbetý
(Cacicus haemorrhous)

Úvod Zvířata Zvířata dle abecedy Vlhovec červenohřbetý

  • Domovina

    tropická Jižní Amerika

  • Biotop

    vlhké pralesy

  • Potrava

    ovoce, hmyz

  • Velikost

    délka těla až 27 cm

Čeleď vlhovcovití zahrnuje 97 druhů ptáků obývajících výhradně oblast Severní Ameriky, Jižní Ameriky a Karibiku. Vlhovec červenohřbetý je poměrně štíhlý pěvec se světle žlutým silným zobákem. Zbarvení je černé, jen na zádech je peří jasně červené barvy. V období hnízdění vytváří velké kolonie. Na jednom stromě tak může být až stovka hnízd. Hnízdo je zavěšené až na samém konci větve. Vchod je umístěn nahoře. O stavbu hnízda, sezení na vejcích i o výchovu mláďat se starají výhradně samice.

Zajímavosti:
- v období hnízdění je zpěv vlhovců slyšitelný na značné vzdálenosti.

Ochrana druhu:
Není ohrožen.

Vlhovec červenohřbetý

zůstAňtE s nÁmi v kOntAktu

JaK do zoO?

Výběrová řízení Poskytnuté dotace Povinné informace

Zřizovatel zoo je statutární město Zlín