Open Nav

Pralesnička dvoubarvá
(Phyllobates bicolor)

Úvod Zvířata Zvířata dle abecedy Pralesnička dvoubarvá

  • Domovina

    Jižní Amerika-západní Kolumbie

  • Biotop

    vlhké lesy

  • Potrava

    mravenci, brouci, mouchy, pavouci, termiti

  • Velikost

    délka těla 4,5-5,5 cm

Pralesnička dvoubarvá je druhou nejjedovatější šípovou žabkou. Jed neumí produkovat sama a ani jej nepoužívá k zabíjení kořisti. Pro pralesničku je jed pouze obranným mechanismem. Jediní tvorové, kteří tomuto jedu zcela odolají, jsou samy jedovaté žáby. Ve volné přírodě žijí spíše samotářsky, nicméně ani vytváření větších skupin jim není cizí.

Zajímavosti:
- žába odchycená v přírodě dokáže jed uchovávat celé roky
- jako všechny jedovaté žáby dokáže po několika týdnech rozpoznat své lidské opatrovníky.

Ochrana druhu
Není ohrožena.

Pralesnička dvoubarvá

zůstAňtE s nÁmi v kOntAktu

JaK do zoO?

Výběrová řízení Poskytnuté dotace Povinné informace

Zřizovatel zoo je statutární město Zlín