Open Nav

Pižmovka ostruhatá
(Plectropterus gambensis)

Úvod Zvířata Zvířata dle abecedy Pižmovka ostruhatá

  • Domovina

    subsaharská Afrika

  • Biotop

    stojaté vody

  • Potrava

    rostliny

  • Velikost

    hmotnost 4-6,8 kg
    délka těla 75-100 cm

Tento velký nápadně černobílý pták s červeným zobákem a červenýma nohama je jedním z nejběžnějších ptáků afrických vod. Zároveň se jedná o největšího afrického zástupce vrubozobých. Samička snáší 6-14 vajec, na kterých sedí 30-33 dní. Samec ji i hnízdo urputně brání proti nepřátelům.

Zajímavosti:
-
na ohbí křídel mají rohovité výrůstky - ostruhy.

Ochrana druhu:

Není ohrožena.

Pižmovka ostruhatá

zůstAňtE s nÁmi v kOntAktu

JaK do zoO?

Výběrová řízení Poskytnuté dotace Povinné informace

Zřizovatel zoo je statutární město Zlín