Open Nav

Nilgau
(Boselaphus tragocamelus)

Úvod Zvířata Zvířata dle abecedy Nilgau

  • Domovina

    Indie, východní Pákistán, Nepál

  • Biotop

    světlé lesy

  • Potrava

    rostliny, tráva, plody

  • Velikost

    hmotnost až 300 kg
    délka 1,8-2,1 m

Nilgau je statná antilopa. Krátké, 15 až 25 cm dlouhé rohy vyrůstají pouze samcům stejně tak jako střapec dlouhých chlupů na hrdle. Samci jsou modrošedí, samice hnědé. Utváří menší stáda do 15 kusů různého složení, které se často mění. Pouze staří samci žijí většinou samotářsky. Březost trvá 243–247 dní, průměrně se rodí dvě mláďata.

Zajímavosti:
- při vyplašení je schopna běžet až 50 km/hod.
- spolu s antilopou čtyřrohou a jelení to jsou jediné „pravé“ antilopy v Asii.

Ochrana druhu 
Není ohrožena.

Nilgau

zůstAňtE s nÁmi v kOntAktu

JaK do zoO?

Výběrová řízení Poskytnuté dotace Povinné informace

Zřizovatel zoo je statutární město Zlín