Open Nav

Nesyt bílý
(Mycteria cinerea)

Úvod Zvířata Zvířata dle abecedy Nesyt bílý

  • Domovina

    Kambodža, Malajsie, Indonésie

  • Biotop

    mořské pobřeží - mokřady, mangrovy

  • Potrava

    ryby

  • Velikost

    hmotnost 2-3 kg
    výška 92-97 cm

Nesyt bílý je velký pták, který je blízkým příbuzným našich čápů. Hnízdí ve velkých, často i vícedruhových koloniích. Hnízda jsou umístěna na stromech, nejčastěji ve výškách 6 až 12 metrů. Samička snáší 1-4 vejce, péči o vejce i o mláďata mají oba rodiče spravedlivě rozdělenou. Mladí nesyti začínají létat zhruba ve věku šesti týdnů. 

Zajímavosti:
- ibisy bílé chová pouze 6 zoo na světě.

Ochrana druhu 
Patří mezi nejohroženější druhy brodivých ptáků. Ve volné přírodě přežívá posledních zhruba 5 000 jedinců. 

Nesyt bílý

zůstAňtE s nÁmi v kOntAktu

JaK do zoO?

Výběrová řízení Poskytnuté dotace Povinné informace

Zřizovatel zoo je statutární město Zlín