Open Nav

Nesyt africký
(Mycteria ibis)

Úvod Zvířata Zvířata dle abecedy Nesyt africký

  • Domovina

    subsaharská Afrika

  • Biotop

    mokřady, břehy řek a jezer

  • Potrava

    ryby, malí savci, hmyz, červi

  • Velikost

    hmotnost 2-3 kg
    výška 95-105 cm

Nesyt africký je středně velký růžovobíle zbarvený čáp. Není stálým ptákem, rád migruje do jiných oblastí. Samec je větší než samice. Hnízdí v koloniích i s jinými druhy. Místo ke stavbě hnízda vybírá samec. Hnízdo je postaveno z různých klacků, budují ho oba partneři. Stavba trvá 7-10 dní. Samice snáší 2-3 bělavá vejce, na kterých sedí kolem 30 dní.

Zajímavosti:
- charakteristická je pro ně hlasová komunikace – zvuky vydávají klapáním zobákem
- při lovu si často vytvoří křídly půlkruh a zacloní si tak hladinu pro lepší viditelnost.

Ochrana druhu
Není ohrožen.

Nesyt africký

zůstAňtE s nÁmi v kOntAktu

JaK do zoO?

Výběrová řízení Poskytnuté dotace Povinné informace

Zřizovatel zoo je statutární město Zlín