Open Nav

Krkavec bělokrký
(Corvus albicollis)

Úvod Zvířata Zvířata dle abecedy Krkavec bělokrký

  • Domovina

    střední a JV Afrika od Etiopie po Kapsko

  • Biotop

    horské lesy, skály

  • Potrava

    drobní obratlovci, ovoce, hmyz, mršiny

  • Velikost

    hmotnost 0,9 kg
    délka 50-54 cm

Krkavcovití jsou největší čeledí řádu pěvců. Jsou to velmi inteligentní ptáci s vysokou přizpůsobivostí a také jedni z mála ptáků, které můžete běžně sledovat při hře. Krkavec bělokrký žije v párech, u bohatých zdrojů potravy se však může shromáždit až 150 kusů. Páry si staví hnízdo na skalních výstupcích. Samice snáší až 6 vajec, mláďata se líhnou po třech týdnech. Rodiče o ně pečují přes 40 dnů.

Zajímavosti:
- mohou se dožít až 60 let
- jsou skvělí imitátoři nejrůznějších zvuků, někteří se dokonce naučí i mluvit.

Ochrana druhu 
Není ohrožen.

Krkavec bělokrký

zůstAňtE s nÁmi v kOntAktu

JaK do zoO?

Výběrová řízení Poskytnuté dotace Povinné informace

Zřizovatel zoo je statutární město Zlín