Open Nav

Ibis bílý
(Eudocimus albus)

Úvod Zvířata Zvířata dle abecedy Ibis bílý

  • Domovina

    Střední Amerika a sever Jižní Ameriky

  • Biotop

    mokřady

  • Potrava

    ryby, obojživelníci, hmyz, plazi

  • Velikost

    hmotnost 0,75-1 kg
    výška 65 cm

Jak napovídá druhové jméno, je tento ibis celý bílý s výjimkou černých konců křídel, červeného zobáku, končetin a neopeřeného, červeně zbarveného obličeje. Obě pohlaví se mezi sebou zbarvením nijak neliší. Žije v koloniích, které však tvoří jednotlivé páry. Často hnízdí ve smíšených skupinách s jinými druhy brodivých ptáků. Pár si z větví staví hnízdo na stromech nebo keřích. Samice do něj snese 2-5 vajec, na kterých po dobu 23 dnů sedí oba rodiče.

Zajímavosti:
- mladí ptáci se od dospělých snadno odliší díky svému hnědému zbarvení.

Ochrana druhu
Není ohrožen.

 

Ibis bílý

zůstAňtE s nÁmi v kOntAktu

JaK do zoO?

Výběrová řízení Poskytnuté dotace Povinné informace

Zřizovatel zoo je statutární město Zlín