Open Nav

Emu hnědý
(Dromaius novaehollandiae)

Úvod Zvířata Zvířata dle abecedy Emu hnědý

  • Domovina

    Austrálie

  • Biotop

    od lesů až po polopustiny

  • Potrava

    semena, pupeny, ovoce, hmyz

  • Velikost

    Hmotnost 30-55 kg
    Výška 150-190 cm

Emu je největší původní ptačí druh Austrálie. Má chundelatě střapaté, splývavé šedohnědé peří. Malá křídla jsou skryta v peří a nemohou sloužit k letu. Ptáci se jimi za horka ovívají. aby se ochladili. Mají nomádskou povahu, při hledání potravy procestuje rozlehlé oblasti. V období rozmnožování se sdružují do párů. Samice snáší 5-15 vajec, která po dobu 8 týdnů zahřívá pouze samec. Po celé toto období žije pouze z tukových zásob. Po vylíhnutí mláďat je samec velmi agresivní. O mláďata pečuje po dobu 8 měsíců.

Zajímavosti:
- emu je skvělý běžen. Dokáže vyvinout rychlost až 48 km/h, při které jsou jeho kroky dlouhé až 2,7 m.
- stejně jako nandu dobře plave. Při plavání byl pozorován i na mořském pobřeží.

Ochrana druhu
Není ohrožen.

Emu hnědý

zůstAňtE s nÁmi v kOntAktu

JaK do zoO?

Výběrová řízení Poskytnuté dotace Povinné informace

Zřizovatel zoo je statutární město Zlín